Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

ευβοια

Γειά σας.
΄Εχω ξεκινήσει να γράψω αυτό το κείμενο 4 φορές κ το έχω σβήσει άλλες τόσες, Εχω μπλοκάρειΙ. 
Είναι σαν να έχω ένα μωρό αγκαλιά που πεινάει, και δεν ξέρω να το ταίσω.
Έτσι.......το ξανθό κεφάλι μου δεν μπορεί να λειτουργήσει αν πρώτα δέν γράψω, και δέν ευχαριστήσω έναν σημαντικό άνθρωπο.Την΄Ελενα. Η καταπληκτική αυτή κυρία ζεί με τα 2 παιδιά της και τον άντρα της στην Εύβοια. Το παραμυθόσπιτο τους ειναι χωμένο μέσα στο δάσος μακριά από τον (πολιτισμό).Δηλαδή νεράκι από τήν πηγή, ηλεκτρικό με φωτοβολταικά, ζώα για την σήτιση τους, και ότι χρειάζεται για την επιβίωση τους, το καλλιεργούν μόνοι τους. Η Έλενα ασχολείται και με τήν παραγωγή βιολογικού σαπουνιού. Ψάχνοντας για σεμινάρια στο διαδύκτιο έπεσα πάνω σε ένα βιντεάκι της. Επικοινώνησα μαζί της και την ρώτησα αν κάνει κάποιο σεμινάριο να με καλέσει.Η Έλενα φυσικά δεν έκανε σεμινάρια και ούτε χρήματα έπαιρνε για κατι παρόμοιο. Παρόλα αυτά μου είπε οτι θα με ειδοποιήσει όταν βρει χρόνο.Έτσι και έγινε. 2 βδομάδες μετά μου τηλεφώνησε, και εγώ πήγα στην  Εύβοια. Ευχαριστώ πολύ  Ελενα , που εκτός από την ζεστή φιλοξενία σου, μου έδειξες χωρίς ενδοιασμούς  την τέχνη σου. Φτιάξαμε μαζί 1 υπέροχο σαπούνι με δαφνέλαιο, το οποίο δεν πρόκειται ποτέ να χρησιμοποιήσω. Θέλω να θυμάμαι. Τα υπέροχα σαπούνια της Έλενας εύχομαι να μπορέσω να σας τα δείξω αν μου το επιτρέψει. Δέν έχω κάνει δικά μου με την τεχνική της μόνο και μόνο γιατί δέν θέλω να κάνω μια αντιγραφή σε κάτι τόσο μοναδικό . Πώς θα μπορούσα άλλωστε?
΄Ομως σε ευχαριστώ και πάλι,γιατί άνθρωποι σαν εσένα και τον Σήλα (συζυγος), με την αγνότητα και την εντιμότητα σας δεν υπάρχουν σήμερα.Σ ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

mono enas anthropos me kaliergia tha mporoyse na grapsi kati tetoio. den se gnorizo omos den yparxoyn polles katerines simera. SEBASMOS. ayto einai to moto soy? oratos o xaraktiras soy kai agapitos. meine etsi koritsi moy.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ.ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΑΛΑΞΩ ΣΤΑ 43 ΜΟΥ.ΤΟ ΜΟΤΟ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ...ΑΜΥΝΑ, ΚΑΙ ΑΓΑΝΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

ειναι απιστευτο χομπυ και απιστευτα προιοντα, Κατερινα. Οι φωτογραφιες μιλουν απο μονες τους. το κειμενο περιγραφει το μυστικο τους, που ειναι ο πλουσιος ψυχικος σου κοσμος. Λες οτι εσβηνες 4 φορες. Αν δεν το εγραφες θα ηταν εγκλημα η ελλειψη του στο διαδυκτιο. δεν πρεπει να ειμαστε αναποφασιστοι για τα καλα πραγματα. Καλο και καλη συνεχεια

ΚΑΤΕΡΙΝΑ είπε...

ONΤΩΣ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΧΟΜΠΥ.ΟΜΩΣ........ΛΕΣ ΝΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΟΥ? ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥΛΟΓΟΥ, ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΩ(ΑΝΟΡΘΩΓΡΑΦΑ ΠΑΝΤΑ) ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΝΑ ΣΥΓΚΡΑΤΟΥΜΕ. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.